Meteen naar de inhoud

NL uitleg

Rock Roll Suicide, Ziggy Stardust, five years, Suffragette City, Lets Dance, China Girl, Moonage Daydream, Space Oddity, Lazarus, Life on mars etc.. Wie kent ze niet?

15 jaar lang ben ik zanger gitarist geweest van een Bowie tribute band. We hebben in die tijd overal opgetreden, van Nederland naar Engeland, naar Duitsland en zelfs Oekraïne. Het waren fantastische optredens maar op een gegeven moment was het wel mooi geweest..

Het (Bowie) gevoel is gebleven en ik heb besloten een tribute aan David Bowie te brengen in de vorm van Zang, elektrische gitaar en een looper-pedaal met zelf live ingespeelde drum, piano/keys en bas partijen. 

Maarrrr het mooiste is dat het niet alleen Bowie repertoire hoeft te zijn. Het is een gecombineerde setlist bestaand uit 50% Bowie en 50% muziek van overleden grootheden waarmee Bowie menig podium samen mee gedeeld heeft of artiesten die door Bowie geinspireerd zijn.

De presentatie van de Bowie Tribute show ” Bowie Who?”  is in handen van Cary van Rheenen die ook af en toe een stukje meeblaast op zijn mond harmonica (denk aan nummers als Jean Genie). Leuke anecdotes over Bowie afgewisseld met goede stukjes muziek. Een mooie theater show die je niet mag missen. 

Pas geleden heb ik in Berlijn gespeeld in een music club en uiteraard heb ik daar een aantal Bowie nummers gespeeld want, hey, Bowie en Berlijn! De week erna liep ik langs het Parkroad muziek cafe in Den Haag waar toevallig Radio West opnames waren en ik kreeg een gitaar in mijn handen gedrukt met het vriendelijke verzoek om alsjeblieft een paar nummers van Bowie te spelen. Dat waren zulke fijne momenten dat ik hierna besloten heb om dat in deze vorm te blijven doen. Over Berlijn gesproken, het prachtige Where are we now gaat over de tijd dat Bowie in Berlijn gewoond heeft. Op onderstaande video is de beeld kwaliteit helaas niet heel mooi maar het geeft wel een indruk hoe het ongeveer klinkt.